Ernæring

Fordelene ved gurkemeje og 5 lette måder til at indtage det dagligt

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje er et krydderi, der kommer fra roden til en plante kaldet Curcuma longa og dens aktive ingrediens: curcumin.

5 NEMME MÅDER TIL AT INDTAGE GURKEMEJE DAGLIGT


Godt at vide: Hvis du ikke kan købe frisk gurkemejerod, kan du bruge økologisk gurkemejepulver. Brug 1 teskefuld i stedet for 1 cm frisk.

1) LAV DIG SELV EN KOP GURKEMEJETE

Den hurtigste og mest enkle måde er at koge filtreret vand i en gryde (eller nøddemælk) og derefter tilsætte 2 cm skiver gurkemejerod (og ingefærrod, hvis du kan lide det) per person i gryden og lade det simre i 15 minutter . Så kan det serveres! Tjek også denne Juice Plus+-artikel for mere te-inspiration: GURKEMEJE-SMOOTHIE

2) BLAND GURKEMEJE I DIN YNDLINGSSUPPE

At blande lidt pulveriseret eller frisk gurkemejerod i en suppe er en nem måde at tilføje denne superfood, mens du giver suppen mere smag. Du kan gøre det med en hvilken som helst suppe. 

3) BLEND GURKEMEJE I EN SMOOTHIE

Du kan blende gurkemeje i enhver smoothie. Prøv at blande ½ teskefuld gurkemejepulver og lidt sort peber i vores Juice Plus+ Complete Chocolate Shake, for en rig chokoladesmag med et diskret krydret strejf.

4) ELSKER DU STEGTE GRØNTSAGER? LAV DEM MED GURKEMEJE

Tilsæt enten lidt groft hakket, skrællet gurkemeje rod i gryden, ELLER smid en teskefuld pulveriseret gurkemeje inden stegning - begge dele fungerer det super godt. Steg dine grøntsager i kokosolie med lidt stødt sort peber.

5) BLOMKÅLSRIS STEGT MED GURKEMEJE OG INGEFÆR

Hvis du ønsker at reducere dit indtag af gluten og kulhydrater, kan blomkålsris være det helt rigtigt!
Det er lækkert, hurtigt og nemt. 

Hvordan? Du skal bare brække et råt blomkålshoved i buketter, kaste det i en blender eller foodprocessor, og blende, indtil det har samme størrelse som riskorn. Forsøg derefter forsigtigt at stege det i kokosnøddeolie og revet eller skiveskåret gurkemeje, ingefær, sort peber og lidt salt, som et lækkert tilbehør.

Med disse 5 tips får du masser af gurkemeje på ingen tid!